co-productie

mat

ZINZI OEGEMA/TENT

CGT9iw YN

In juni komt Zinzi Oegema in residentie om te werken aan MAT.

Zinzi studeerde af in Rotterdam bij CodArts Circus Arts, met een minor choreografie. Ze hoopt met haar werk mensen te inspireren, hen open te stellen voor meer mogelijkheden dan ze ooit hadden kunnen bedenken. Niet om te oordelen op basis van eerste indrukken en uiteindelijk zelfs zichzelf te verrassen.
Zinzi maakt MAT i.s.m. TENT, een productiehuis dat al sinds de oprichting in 2010 functioneert vanuit Amsterdam met aandacht voor jonge circusmakers.

MAT

Op een podium vol matten is de vloer vergevingsgezind en is de lucht de grootste ruimte om te verkennen. Acrobatische trucs die normaal gesproken niet snel op het podium kunnen worden uitgevoerd, krijgen nu de ruimte om te worden ontwikkeld en getoond. Bij een zachte mat denk je al snel aan slapen, rust en breekbaarheid, maar het tegenovergestelde is niet minder waar. Door zachtheid te gebruiken kun je hard zijn, door rust te pakken kun je snel gaan, door breekbaar te durven zijn krijg je vertrouwen en door te slapen ben je pas echt wakker.
In ons dagelijks leven spreken we vaak over het meest succesvolle resultaat, over slagen en het hoogst haalbare bereiken. Maar is het instorten, vallen en weer opstaan niet net zo belangrijk, zo niet belangrijker? In de acrobatische voorstelling 'MAT', duiken regisseur Zinzi Oegema en co-regisseur Hanneke Meijers dieper in dit thema. Want welk beroep verstaat de kunst van het vallen niet beter dan een circusartiest?

Zinzi Oegema werkte in het recente verleden aan verschillende creaties in Dommelhof.
Zowel haar eigen werk als de creaties van het Common Ground collectief waar Zinzi deel van is, vonden hun weg ook naar festival Theater op de Markt.

LINK: https://tent.eu/onze-presentat...

in residentie

Van 2 tot 15 juni 2024