co-productie

the circus dialogues (continued)

THE CIRCUS DIALOGUES

The Circus Dialogues (continued)
© The Circus Dialogues

The Circus Dialogues (continued) duikt zelf in de circuspraktijk zelf de collaboratieve ontwikkeling van een speculatieve rigging-praktijk en een ‘freaky’ peepshow-praktijk. Hoe kan het circus een plek zijn om (mét zorg) meer duurzame, non-binaire relaties te verbeelden en te oefenen tussen normatieve en niet-normatieve lichamen, tussen menselijke lichamen en niet-menselijke ‘actants’; en tussen kijken en bekeken worden?

The Circus Dialogues (continued) zet daarnaast in op de ontwikkeling van dialogische strategieën waarmee we het belichaamde denken uit deze specifieke praktijken kunnen delen met niet-circusartiesten en kunnen ontsluiten in het bredere (podium)kunstenveld.

De eerste residentie in Dommelhof (2021) is de tweede ‘rigging residentie’, waarin ze samen werken met Camille Paycha, Simon Bruyninckx en Nikita Maheswary. Zaur Kourazov komt hen twee dagen vervoegen om af te toetsen op welke manier ze dit onderzoek in beeld kunnen brengen.

Tijdens hun tweede residentie in Dommelhof (2022) ontvangt Francesca Hyde Camille Paycha, Saar Rombout en Elena Zanzu. Samen gaan ze op zoek naar 'een fysieke vorm van dialoog' - of hoe circus een taal kan zijn om ideeën te communiceren.

THE CIRCUS DIALOGUES

The Circus Dialogues (continued) in residentie in Dommelhof, januari 2022
The Circus Dialogues is een artistiek onderzoeksproject opgezet door Bauke Lievens, dat in 2022 reeds een negental jaar loopt aan KASK School of Arts (Gent)...
lees verder

in residentie

Van 4 tot 16 januari 2022
Van 8 tot 13 februari 2021