co-productie

d’or et de sang

TEMPO D'EOLE

Tempo d'Eole met 'D'Or et de Sang'
© Tempo d'Eole

Door de archetypes van het traditionele circus opnieuw te onderzoeken, wil het Belgische gezelschap Tempo d'Eole onze moderne maatschappij in vraag stellen: patriarchaal, hiërarchisch, los van het dier en van zijn eigen natuur.

Het project is gebaseerd op het verlangen om na te denken over onze identiteiten, over het aspect geslacht en soort, en over de rollen die we daardoor aannemen. Op een vals nostalgische manier zullen we het beeld van het traditionele, hiërarchische en patriarchale circus gebruiken om een allegorie van onze huidige westerse samenleving te ontwikkelen en de codes en hokjes die ons worden opgelegd in vraag te stellen.

"Hij draagt de hoed, hij houdt de zweep vast, ze gehoorzamen hem. Zijn paarden zijn opgetuigd, zijn jongens zijn sterk en zijn meisjes zijn mooi, zijn kostuums zijn onberispelijk. Op het moment van de grote finale staat alles op zijn plaats: het goud en de glitter schittert voor de ogen van de toeschouwers, hij houdt de teugels van dit perfecte mechanisme in handen. Maar wie macht schept, schept jaloezie. Wie orde schept, staat bloot aan chaos."

in residentie

Van 15 maart tot 3 april 2023