co-productie

materiaalmoeheid

GRENSGEVAL

Grensgeval - 'Materiaalmoeheid'
© Grensgeval

Samen met architecten/kunstenaars/onderzoekers Annelies De Smet en Felix Fasolt onderzoekt Hanne Vandersteen (Grensgeval) mogelijke circusobjecten. Ze beginnen bij de prille conceptfase en ze werken verder tot de uiteindelijk ontwikkeling. De objecten worden meerdere keren uitgeprobeerd tijdens residenties met onder andere Circus Katoen.

Object en acrobaat inspireren elkaar: wat zijn de mogelijkheden en de beperkingen? Hoe verandert het acrobatische parcours en wat zou er aan het object kunnen veranderen? In deze wisselwerking hopen ze nieuwe objecten te creëren die niet zouden bestaan zonder het acrobatische traject en nieuwe acrobatische mogelijkheden die niet bestaan zonder de nieuwe objecten.

Het onderzoeksproject van Grensgeval vindt plaats tussen de verschillende disciplines en is een vrijhaven voor onderzoek, inspiratie, reflectie en ruimte voor verdieping.

GRENSGEVAL

Grensgeval in residentie in Dommelhof, maart 2022
Grensgeval is gevestigd in Gent en maakt circusvoorstellingen voor een jong publiek. Het gezelschap neemt de kinderfantasie en de kinder-intuïtie als uitgangspunt om volwassen thema's...
lees verder

in residentie

Van 2 tot 3 maart 2022