co-productie

korrol

GRENSGEVAL

Grensgeval met 'KORROL'
© Grensgeval

Na de succesvolle familievoorstellingen 'Plock!' en 'murmur' maakt Grensgeval 'KORROL', een nieuwe circusperfomance voor iedereen vanaf vier jaar. 'KORROL' wordt het sluitstuk van het drieluik over kunst en creëren.

In 'KORROL' componeert een acrobatische architect met kilo’s beton de ruimte. Jonas bouwt torens, de torens veranderen in een stad, een verlaten vlakte, een mens. Maar steeds als hij de laatste steen probeert te leggen, blijkt zijn werk onaf. Jonas balanceert vervaarlijk op wankele torens, springt op zijn handen van steen naar steen. Maar wat hij ook probeert: alles blijft zo stijf en stil.

Tot hij het beton aantrekt: draaiend op loodzware schoenen orkestreert hij een klein ballet, in een duet met een massieve bal scheert hij rakelings langs zijn publiek. Zijn hele lichaam (ver)bouwt hij. Wanneer Jonas zijn betonnen hoofd in de handen legt van het publiek worden zij mededrager van zijn creatie. In een wereld van reizend en voelbaar geluid verbouwen ze samen de wereld.

GRENSGEVAL

Grensgeval in residentie in Dommelhof, maart 2022
Grensgeval is gevestigd in Gent en maakt circusvoorstellingen voor een jong publiek. Het gezelschap neemt de kinderfantasie en de kinder-intuïtie als uitgangspunt om volwassen thema's...
lees verder

in residentie

Van 6 tot 17 maart 2023