co-productie

bloot

GEDACHTEGANG

Gedachtegang met 'BLOOT'
© Gedachtegang

Centraal in deze creatie staan het vrouwelijk lichaam, het verhullen en onthullen. Er worden veel vragen gesteld in verband met expositie van het vrouwelijke lichaam. Waar start het nakende naakt? Wat betekent bedekt in welke cultuur? Wie is er zichtbaar? Wat is er zichtbaar en hoe beïnvloed het onzichtbare wat de toeschouwer denkt? Welke manieren bestaan er om naar een lichaam te kijken? Is dit dan het materiële of machinale lichaam — het culturele lichaam — het seksuele lichaam — het vergeten lichaam?

Afwezig en aanwezig zijn kernconcepten in het onderzoek. Maar ook de vraag wanneer iets afwezig is. Als een lichaam helemaal in een doek gewikkeld is maar je zit nog steeds haar silhouet, is ze dan aan- of afwezig?

Jakobe Geens en Margot Jansens gaan aan de slag met deze vragen in BLOOT aan de hand van acrodans, flamenco en buikdans.

GEDACHTEGANG

Gedachtegang in residentie in Dommelhof, maart 2022
Gedachtegang is sensitief circus dat uitdagende thema’s op een bewuste en polyfone manier aangaat. Gedachtegang ondervraagt verwachtingen, gewoontes en patronen die aanwezig zijn in onze...
lees verder

in residentie

Van 21 tot 25 maart 2022