residentie

le bruit des pierres

COLLECTIF MAISON COURBE

7 CD4410 B 69 FF 4042 92 B8 D22 CF4 DAE203

De eerste week van april verwachten we Collectif Maison Courbe met Nina Harper, Domitille Martin en Ricardo Cabral in residentie. Ze komen werken aan hun creatie van 'Le Bruit des Pierres'. Het collectief behoort tot één van de finalisten van Circusnext 2024 waaruit deze residentie voortvloeit.

Nina Harper is een Braziliaanse danseres, circusartiest en regisseur die sinds 2013 in Frankrijk woont. Afgestudeerd aan een dubbele graad in circuskunsten aan de Fratellini Academie en in podiumkunsten aan de Universiteit van Parijs 8.

Domitille Martin is een Franse beeldend kunstenaar en beeldhouwer die kunstinstallaties maakt in galerijen, theaters en andere onconventionele ruimtes. Ze studeerde af aan de École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs in Parijs en volgde een uitwisselingsprogramma aan de beeldende kunstschool Parque Lage in Rio de Janeiro.

Ricardo Cabral is een Braziliaanse kunstenaar-onderzoeker, gespecialiseerd in podiumkunsten, en heeft een masterdiploma in podiumkunsten behaald aan de Universidade Federal do Rio de Janeiro.

Le Bruit des Pierres gaat in maart 2025 in première in Grenoble.

Le Bruit des Pierres

Le Bruit des Pierres is een hybride creatie die verschillende artistieke velden combineert: choreografisch circus, beeldende kunst en muziek.
Stenen, rotsen, okers en kristallen worden partners: circus- en ophangapparatuur, krijtjes die gebaren en ruimte benadrukken, eetbare kristallen die knarsen en voeden, percussiestenen die de ruimte vullen met geluid, allemaal scenografische en dramaturgische elementen.
Ze stellen de relatie van de westerse beschaving met haar omgeving in vraag en voeren choreografieën uit tussen stenen en mensen, met een focus op de noties van opschorting, onbalans en ineenstorting.

LINK: https://circusnext.eu/portfoli...


in residentie

Van 1 tot 8 april 2024