co-productie

chaïm

THERE THERE COMPANY

THERE THERE Company - 'Chaïm'
© THERE THERE Company

Ademen: een automatisch biologisch proces dat ons in leven houdt. De drijvende kracht achter onze vitale functies, onze stem, onze beweging. Een actie die ons als mens verbindt met andere ademende wezens, zelfs met de hele ecologische keten. Een juiste ademhaling kan ons helen, kan ons sterker maken, kan onze prestaties vergroten. Ademen is een krachtig maar tegelijk zo fragiel fysiologisch systeem, lang niet zo vanzelfsprekend als we vaak denken. Pas als de adem ons ontnomen wordt, zien we de waarde ervan in.

Tijd voor een ode! Een ode aan adem.

In Chaïm ontmoeten acrobatie en klassieke zang elkaar. Beiden zijn een vorm van lichamelijke virtuositeit, gestuurd door adem. De voorstelling ontstaat op het ritme van een ademhaling. Adem wordt stem, wordt beweging, wordt muziek. Op scène drie performers: een klassiek geschoolde zangeres, een acrobate en een jonge performer.

THERE THERE COMPANY

THERE THERE Company in residentie in Dommelhof, april 2022
THERE THERE Company is een makersduo. Hanna Mampuys en Toon Van Gramberen werken sinds 2010 samen als partneracrobaten en circusmakers. Hun werk is een actief...
lees verder

in residentie

Van 11 tot 16 april 2022
Van 22 tot 26 november 2021