co-productie

ritselingen

RODE BOOM / KURT DEMEY & HANS BECKERS

Rode Boom met 'Ritselingen'
© Lien Vanbossele

Hans Beckers en Kurt Demey vinden elkaar in het gebruik van natuurelementen, de zoektocht naar een magische beleving en interacties met en tussen het publiek.

Rode Boom organiseert ‘Experimentals’ waarbij Kurt Demey blind in een samenwerking stapt met een andere kunstenaar, maker of wetenschapper. Iedere deelnemende persoon aan het experiment vertrekt vanuit zijn eigen discipline en stelt zich open naar de andere discipline. De insteek van Kurt Demey is de circusdiscipline van de goochelkunst. Het algemene vertrekpunt van elk experiment is de vraag “Wat betekent het woord magie of het gevoel van magie voor jou?”. Dit is enkel de beginvraag, geen leidraad voor de rest van het experiment. Elk onderzoek wordt afgemonteerd in een voorstelling.

Voor Hans Beckers is luisteren een manier om de werkelijkheid om ons heen opnieuw in te kleuren. Zijn werk vertrekt vanuit zijn fascinatie voor de alledaagse geluiden die ons omringen. Geluiden in al zijn verscheidenheid, complexiteit en rijkheid. Hij maakt klanksculpturen en zelfgebouwde instrumenten, vervaardigd in alledaagse gevonden en verzamelde objecten. Het toont hoe materialen, die niet bedoeld zijn voor muzikale doeleinden, toch als volwaardige instrumenten kunnen worden gezien. Objecten en natuurlijke materialen als woestijnzand, zaden, gras, stoom en water tovert Beckers om in zinderende geluidswerken en performances.

RODE BOOM / KURT DEMEY

Rode Boom / Kurt Demey
Rode Boom brengt visuele road trips die de kijker meenemen in 'hun' realiteit en ver daarbuiten. Podiumwerk doorspekt met surreële en symbolische beelden, die ook...
lees verder