co-productie

symbiosis

LUUK BRANDJES & KOLJA HUNECK

Photo Symbiosis by Kolja Huneck

Luuk en Kolja zijn beiden gefascineerd en geïnspireerd door natuurlijke fenomenen, materialen en ondergrondse ruimtes zoals grotten.

Voor de creatie van 'Symbiosis' doen ze onderzoek naar mijnbouw, oliewinning en mogelijke manieren om in balans te zijn met de natuurlijke hulpbronnen op planeet aarde.

Kolja Huneck is circusauteur en performer uit München en studeerde in 2019 af aan CodArts in Rotterdam.

Luuk Brantjes is een circusartiest en -maker uit Rotterdam. Hij studeerde in 2020 af aan de SKH/DOCH Universiteit voor dans en circus in Stockholm.

Beide artiesten onderzoeken en creëren gezamenlijk hun werk in gedeelde residenties en verenigen hun interesses en ervaringen met ‘Magie Nouvelle’. Hun benadering van de circusdisciplines objectmanipulatie en teeterboard zal gaandeweg verfijnd worden en als taal gebruikt worden. De visuele beelden, sferen en circusvocabulaire creëren een stuk dat als een mycorrhiza netwerk met elkaar verbonden is.

In april 2025 gaat deze voorstelling in première in München.

Symbiosis

2 circusartiesten, 2 handschriften, 1 artistieke visie. Symbiosis is een symbiotisch creatieproces dat leidt tot een circusstuk dat in de kern met elkaar verweven is. In dit project zoeken Kolja Huneck en Luuk Brantjes naar een performatief concept waarin twee artistieke interpretaties samensmelten tot één performance tweeluik.

Thematisch is het stuk geïnspireerd door en gebaseerd op de scheiding tussen natuur en mens. De machteloosheid ten opzichte van de natuur en haar mondiale complexiteit dient als uitgangspunt voor hun onderzoek.

Naast het stuk zelf wordt een mobiele speelruimte ontwikkeld die van het tweeluik een unieke meeslepende publiekservaring maakt. Een unieke ruimte die gevormd is door de wereld van de voorstelling en die wortel schiet op elke nieuwe locatie.

Link website: https://www.symbiosis-circus.c...

in residentie

Van 29 april tot 10 mei 2024