co-productie

irroottaa

GRENSGEVAL EN CIRCUS KATOEN

IMG 7808 2

Deze creatie van iRRoottaa is een samenwerking tussen Grensgeval en Circus Katoen

Grensgeval

Hanne Vandersteene en Mahlu Mertens vormen samen de artistieke kern van Grensgeval. Ze studeerden beiden aan de toneelacademie Maastricht. Hanne verdiepte zich verder aan het KASK en Mahlu doctoreerde als onderzoeker Engelse literatuur aan de Universiteit Gent en publiceerde in 2019 haar dichtbundel ‘Ik tape je een bed’ bij uitgeverij De Zeef. Binnen het circus vonden ze een taal voor hun verbeelding.

​Ze werken aan een eigenzinnig en herkenbaar oeuvre dat circus samenbrengt met andere kunstvormen en injecteert met een dosis anarchie, poëzie en punk. Op het podium bouwen ze een wereld waar het publiek middenin zit en bij momenten zelfs actief deel van uitmaakt.

Grensgeval staat voor artistieke en inhoudelijk betekenisvolle performances die door de fysieke, sensorische, beeldende taal toch breed toegankelijk blijven. De voorstellingen bereiken dan ook een divers publiek, zowel in leeftijd als in (culturele) achtergrond, in binnen- en buitenland. Zo speelde Grensgeval o.a. in Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Tsjechië, Ierland, Engeland, Schotland, Oostenrijk, Denemarken en China.

Circus Katoen

Sophie van der Vuurst de Vries en Willem Balduyck zetten beiden op jonge leeftijd hun eerste stappen in het Circus. Willem begon bij Woesh, het circusatelier in Brugge, en Sophie kwam terecht bij het jeugdcircus van Rotterdam: Circus Rotjeknor.

De twee ontmoetten elkaar jaren later op de circusopleiding Codarts Rotterdam Circusarts, waar zij in juni 2012 afstudeerden.
Hun gezamenlijke liefde voor de natuur, voor simpele objecten en hun zoektocht naar eigenheid maken een hoop creativiteit los, die ze kwijt kunnen in hun eigen compagnie: Circus Katoen.

iRRooTTaa

Een massa witte keramische balletjes overweldigen twee acrobatische spelers.
Ze zijn verre van perfect: net niet helemaal rond, net allemaal ongelijk en ook met veel te veel. Ze rollen drummend in het rond, springen alle kanten uit, bruisen plots op in een mond of plakken onherroepelijk vast aan het plafond.

iRRooTTaa wordt een uitnodiging om niet alle ballen in de lucht te houden. Het is een ode aan de ‘drop’. Want soms zit net vallen vol nieuwe mogelijkheden. Falen is toegestaan. De regels veranderen ook. Want wie weet wordt het spelen van het leven gewoon veel leuker als we het af en toe tussen onze vingers kunnen laten glippen. Met het publiek rondom rond arrangeren twee spelers een muzikale circuscompositie waarbij de ballen je rond de schenen vliegen. iRRooTTaa wordt een prikkelende auditieve en beeldende circusvoorstelling voor iedereen vanaf vier jaar en hun overprikkelde ouders.

Op 13 oktober 2024 gaat 'iRRooTTaa' in prémière bij PERPLX Circuswerkplaats in Marke.

Links:

https://www.grensgeval.eu/

http://circuskatoen.nl/nl

in residentie

Van 5 tot 9 februari 2024