ZINZI & EVERTJAN

Zinzi & Evertjan werken al tien jaar samen. Hun act View is bekroond met meerdere prijzen op gerenommeerde festivals, o.a. Festival Mondial du Cirque de Demain. Met als basis spectaculaire partneracrobatiek onderzoeken ze relaties en emoties tussen twee personen en ontwikkelen hun unieke acrobatische bewegingstaal steeds verder in krachtig en elegant werk. Ze maakten ook deel uit van internationale gezelschappen zoals Compagnie XY, Les 7 doigts de la main en hun eigen collectief Common Ground.

Zinzi begon al op haar vierde met circus, bij Circus Elleboog, het jeugdcircus van Amsterdam, en is er nooit meer mee gestopt. Ze volgde haar opleiding in Rotterdam: Codarts Circus Arts, met een minor in choreografie. In 2017-2019 doorloopt Zinzi een Nieuwe Makers Traject onder de vleugels van TENT, een ontwikkeltraject tot maker in het circusveld. Zinzi hoopt mensen met haar werk te kunnen inspireren, om zich open te stellen voor meer mogelijkheden die ze ooit bedacht hadden. Om hun eigen situatie, hun eigen problemen anders te gaan bekijken. Om niet te beoordelen op eerste indruk en uiteindelijk ook zichzelf te verrassen.

Evertjan komt uit de omgeving van Antwerpen waar hij zijn eerste passen zet binnen de wereld van het circus bij het circusatelier Circolito Mechelen (BE). Na tal van omzwervingen en de start van een universitaire studie archeologie, kwam hij per toeval opnieuw in contact met de circuswereld. Circus is vanaf dan niet meer weg te denken. Aan de Fontys hogeschool voor de kunsten Academy for circus and performance art (Acapa), Tilburg (NL) behaald hij zijn bachelor diploma. Hij studeerde er af in 2011 met als specialisatie partneracobatiek. Sindsdien maakt hij deel uit van duo Zinzi & Evertjan.

proof of insanity

Zinzi & Evertjan met 'Proof of Insanity'
In Proof of Insanity gaan Zinzi & Evertjan dieper in op de gelukkige onzin van het leven. Almaar wachtend op richtingaanwijzing zoeken de spelers haperend...
lees verder

activiteiten in ons archief

  • Zinzi Oegema / TENT - 'PIT' (Theater op de Markt 2019)
  • Zinzi Oegema / TENT - 'Barstool Bound' (Theater op de Markt 2018)