GRENSGEVAL

Grensgeval in residentie in Dommelhof, maart 2022
© Dommelhof | Katelijne Boonen

Grensgeval is gevestigd in Gent en maakt circusvoorstellingen voor een jong publiek. Het gezelschap neemt de kinderfantasie en de kinder-intuïtie als uitgangspunt om volwassen thema's te onderzoeken. In de producties plaats Grensgeval die thema's in een nieuwe, bewust naïeve, logica, gemixt met een dosis anarchie en punk.

De producties van Grensgeval zijn sensorisch: circustheater dat niet enkel visueel prikkelt, maar dat ook doet met geuren, geluiden, tast of smaken en daarmee een eigen verbeeldingswereld schept.

Grensgeval gelooft in de meerwaarde van een kruisbestuiving tussen verschillende disciplines en wil steeds op die grens opereren. Het gezelschap gaat daarom steeds de confrontatie aan met andere (kunst)disciplines, waarbij de makers met verschillende artistieke achtergronden elkaar verrassen, inspireren en ontregelen, om zo te komen tot een performancetaal die een frisse nieuwe verbeelding en logica creëert en net anders is dan die van de verschillende disciplines afzonderlijk.

korrol

Grensgeval met 'KORROL'
Na de succesvolle familievoorstellingen 'Plock!' en 'murmur' maakt Grensgeval 'KORROL', een nieuwe circusperfomance voor iedereen vanaf vier jaar. 'KORROL' wordt het sluitstuk van het drieluik...
lees verder

materiaalmoeheid

Grensgeval - 'Materiaalmoeheid'
Samen met architecten/kunstenaars/onderzoekers Annelies De Smet en Felix Fasolt onderzoekt Hanne Vandersteen (Grensgeval) mogelijke circusobjecten. Ze beginnen bij de prille conceptfase en ze werken verder...
lees verder

projecten in ons archief

  • Grensgeval - 'Murmur' (2019)
  • Grensgeval - 'Murmur' (2018)
  • Grensgeval - 'Plock' (2016)

activiteiten in ons archief

  • Grensgeval i.s.m. Aifoon - 'Murmur' (Theater op de Markt 2019)
  • Grensgeval - 'Plock!' (Theater op de Markt 2017)