DOUBLE TAKE CINEMATIC CIRCUS

Double Take Cinematic Circus in residentie in Dommelhof, maart 2021
© Dommelhof | Katelijne Boonen

Double Take Cinematic Circus werd in 2016 opgericht door professionele circusartiesten, Summer Hubbard en Raphaël Herault, en is een circus- en filmmakerscompagnie waar kunst wordt gecreëerd en tot leven gebracht, zowel op het podium als op het scherm.

Summer is een Amerikaanse met een gymnastiek achtergrond aan de Louisiana State University in de Verenigde Staten. Na haar studies in 2011 deed Summer auditie voor Cirque Du Soleil en kreeg ze een contract aangeboden voor de toenmalige nieuwe show Amaluna. Summer nam deel aan de creatie van Amaluna en toerde met de show tot 2016. Nadat ze Cirque du Soleil had verlaten, pakte ze een Aerial Hoop op en sloot ze zich aan bij haar partner Raphael, in Brussel, waar ze al snel Double Take oprichtte.

Raphaël is een Fransman met een circusachtergrond en studeerde eerst aan de Ecole Nationale de Cirque de Châtellerault, daarna aan de Ecole de Cirque Balthazar en tenslotte aan de Ecole Supérieure des Arts du Cirque. De focus van zijn studie lag vooral op Floor Acrobatics, Teeterboard en Banquine. Na zijn afstuderen aan het ESAC was hij mede-oprichter van het bedrijf Acrobarouf, waarmee hij ongeveer 10 jaar lang de wereld rondreisde en veel verschillende acts/shows opvoerde. Raphael heeft op straat opgetreden, in de cabarets, tot aan het grote podium van Cirque du Soleil (Amaluna). Met een levenslange passie voor cinema heeft Raphael zijn eerste echte camera opgepikt tijdens zijn twee jaar op Amaluna. Hij is gefascineerd door het circus en de cinema en hij is op zoek naar bruggen tussen deze twee prachtige kunstvormen die de oorspronkelijke bron waren voor het creëren van Double Take Cinematic Circus.

jump cut

Double Take Cinematic Circus met 'Jump Cut'
Jump Cut duikt recht in de levens en de woonkamer van Summer en Raphael en biedt een surrealistisch perspectief op hoe ze dit leven samen...
lees verder

projecten in ons archief

  • Double Take Cinematic Circus - 'Jump Cut' (2020)